مراحل اخذ جواز کسب کارگاه تولیدی

مراحل اخذ مجوز کارگاه تولیدی

اخذ مجوز کارگاه تولیدی برای تمامی کسب‌وکارهایی که تصمیم به فعالیت در زمینه تولیدی دارند، ضروری است. به طور کلی نخستین گام، در راه اندازی کارگاه یا کارخانه تولیدی، اخذ جواز کسب کارگاه تولیدی یا همان پروانه کسب کارگاه تولیدی می‌باشد.

جواز تاسیس می‌تواند برای اشخاص حقیقی یا حقوقی صادر شود و اعتبار آن به مدت یک سال از تاریخ صدور خواهد بود. امکان تمدید مجوز تولید پس از یک سال نیز وجود دارد و در صورت عدم تمدید، جواز باطل می‌شود.

جواز (پروانه کسب) چیست؟

جواز کسب یا پروانه کسب یک سند تجاری بوده و هر شغلی که نیاز به مهارت داشته باشد یا با حقوق مصرف‌کنندگان مرتبط باشد نیاز به اخذ مجوزهای مخصوص از مراجعی دارد که قانون تعیین کرده است و در عرف به آن جواز کسب اطلاق می‌گردد. بررسی و صدور پروانه کسب از طریق اتحادیه‌های اصناف صورت می‌پذیرد.

گفتیم که اخذ مجوز کارگاه تولیدی برای تمامی کسب‌وکارهایی که تصمیم به فعالیت در زمینه تولیدی دارند، ضروری است. به طور کلی نخستین گام، در راه اندازی کارگاه یا کارخانه تولیدی، دریافت جواز تاسیس یا جواز کسب (پروانه کسب) می‌باشد.

جواز تاسیس می‌تواند برای اشخاص حقیقی یا حقوقی صادر شود و اعتبار آن به مدت یک سال از تاریخ صدور خواهد بود. امکان تمدید مجوز تولید پس از یک سال نیز وجود دارد و در صورت عدم تمدید، جواز باطل می‌شود.

مراحل اخذ مجوز کارگاه تولیدی

اخذ جواز کسب، مستلزم مراجعه به اتحادیه مربوطه و ارائه درخواست پروانه کسب، دریافت رسید از مراجع ذی‌صلاح و بازرسی محل کسب می‌باشد، پس از آن درخواست متقاضی در جلسه هیئت مدیره مورد بررسی قرار می‌گیرد و پروانه کسب صادر خواهد شد.

مدارک لازم برای اخذ پروانه کسب

مدارک مورد نیاز برای جواز کسب عبارتند از:

ردیفمدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه کسب
1دارا بودن تابعیت ایرانی (اتباع بیگانه به منظور دریافت پروانه باید پروانه کار معتبر از وزارت کار و پروانه و اقامت معتبر از وزارت کشور داشته باشند.)
2ارائه یکی از مدارک معتبر (سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی به نام شخص متقاضی، قرارداد محل اجاره کسب با ادارات و سازمان‌های دولتی، نهادها، شرکت‌های تحت پوشش سازمان‌های دولتی، رسید پرداخت اجاره بهای معتبر، حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره) برای تعیین وضعیت ملکی واحد صنفی الزامی است.
3ارائه یکی از مدارک گواهی پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم
4گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد به مواد مخدر
5آخرین مدرک تحصیلی
6سند پایان کار تجاری اداری یا کارگاهی محل واحد صنفی
7کارت معاینه پزشکی و صلاحیت بهداشت (برای صنوفی که مرتبط با مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی می‌باشند.)
8مدرک مرتبط با تشکیل پرونده متقاضی یا پرداخت اوراق مالیاتی
9مدرک نشان دهنده دارا بودن صلاحیت فنی و مدارک هویتی دیگر

مدت زمان اخذ جواز کسب

در صورت تایید درخواست اخذ مجوز کارگاه تولیدی توسط مراجع ذی‌صلاح، شخص متقاضی باید مدارک لازم را طی مدت 3 ماه آماده کرده و به واحد صنفی مربوطه تحویل دهد. به طور تقریبی، طی مدت پانزده روز پس از ارائه مدارک، در صورتی که مدارک کامل بوده و هیچ گونه نواقصی نداشته باشد، جواز کسب صادر خواهد شد.

آیا ثبت نام جواز کسب به صورت اینترنتی امکان پذیر است؟

بله. جهت ثبت نام اینترنتی برای اخذ مجوز کارگاه تولیدی (جواز کسب)، ابتدا باید وارد سامانه صدور پروانه کسب (سامانه ملی مجوزها) شوید. پس از ورود، اطلاعات مرتبط با شخص متقاضی (حقیقی یا حقوقی) نوع و مدت پروانه کسب (موقت یا دائم) را معین نمایید. در مرحله بعد، شرایط، ضوابط و مدارک مورد نیاز در ارتباط با نوع فعالیت را مطالعه خواهید کرد.

در صورت پذیرفتن تمام ضوابط، درخواست جواز کسب خود را ثبت می کنید. دقت نمایید، الزامی است طی 24 ساعت پس از ثبت درخواست، مدارک مورد نیاز را در سامانه بارگذاری کنید و چنانچه مدارک، بارگذاری نشده یا نواقصی داشته باشد درخواست، رد خواهد شد.

زمان مورد نیاز: 15 روز

مراحل اخذ مجوز کارگاه تولیدی (جواز کسب) به صورت اینترنتی

  1. وارد سامانه صدور پروانه کسب (سامانه ملی مجوزها) شوید.

  2. پس از ورود، اطلاعات مرتبط با شخص متقاضی (حقیقی یا حقوقی) نوع و مدت پروانه کسب (موقت یا دائم) را معین نمایید.

  3. در مرحله بعد، شرایط، ضوابط و مدارک مورد نیاز در ارتباط با نوع فعالیت را مطالعه خواهید کرد.

  4. در صورت پذیرفتن تمام ضوابط، درخواست جواز کسب خود را ثبت می کنید.

  5. الزامی است طی 24 ساعت پس از ثبت درخواست، مدارک مورد نیاز را در سامانه بارگذاری کنید و چنانچه مدارک، بارگذاری نشده یا نواقصی داشته باشد درخواست، رد خواهد شد.

اخذ مجوز کارگاه تولیدی چه مزایایی دارد؟

کسب و کارها با اخذ مجوز کارگاه تولیدی می‌توانند در یکی از شهرک‌های صنعتی که در جواز ذکر شده است، به فعالیت مشغول شوند. نکته قابل توجه آن است به دارندگان مجوز کارگاه تولیدی از سوی وزارت صنایع و معادن، زمین در شهرک‌های صنعتی تعلق پیدا می‌کند که 70 درصد از قیمت زمین‌ها به صورت وام بوده و 30 درصد باقیمانده باید توسط صاحبان کسب و کار پرداخت گردد.

وام مذکور، معاف از مالیات می‌باشد و بازپرداخت آن طی سه سال و هرسه ماه یکبار انجام می‌پذیرد. پس از دریافت مجوز کارگاهی، اشخاص اجازه ثبت برند یا نام تجاری را خواهند داشت. کسب‌وکارها برای شرکت در بسیاری از مناقصه‌ها و مزایده‌ها نیاز به ارائه مجوز فعالیت دارند. دارندگان جواز کارگاه های تولیدی، تحت حمایت دولت می‌باشند و وام‌های بانکی بلندمدت به آن‌ها تعلق پیدا می‌کند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز کسب کارگاه تولیدی چیست؟

مدارک مورد نیاز به منظور اخذ مجوز عبارتند از:

ردیفمدارک مورد نیاز برای اخذ جواز کسب کارگاه تولیدی
1مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه فرد متقاضی یا مدیرعامل شرکت (در صورتی که به عنوان شخص حقوقی ثبت شود)
2کارت پایان خدمت یا کارت معافیت
3آدرس محل سکونت و شماره تماس ثابت و همراه
4سند مالکیت یا اجاره نامه زمین
5اسناد و آگهی‌های روزنامه رسمی شرکت برای اشخاص حقوقی
6کپی پایان کار ساختمانی، فاکتور خرید یا اجاره سوله
7فهرست پرسنل کارگاه
8لیست محصولات مورد تقاضا برای تولید
9تکمیل فرم تقاضانامه
10طرح توجیهی مختص کسب و کار
11فهرست شهرک‌های صنعتی
12پرداخت فیش‌های صدور پروانه و حق‌التمبر
13چنانچه اشخاص حقوقی اخذ مجوز را درخواست نمایند ارائه مدارک شرکت (اظهارنامه، اساسنامه، مهر شرکت، آگهی روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت) الزامی است.

جواز تاسیس چیست و اخذ جواز تاسیس کارگاه تولیدی چه مراحلی دارد؟

جواز تاسیس در زمان تاسیس یک واحد تولیدی یا صنعتی ارائه می‌گردد. در واقع جواز تاسیس به منزله موافقت اصولی با تقاضای متقاضی برای احداث و تولیدات در زمینه مونتاژ یا موارد فنی و مهندسی که اقدام به فعالیت می‌کنند می‌باشد.

به منظور اخذ مجوز کارگاه تولیدی، ثبت نام شخص در سامانه بهین یاب (درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت)، تکمیل فرم تقاضانامه، انتخاب اولویت درخواست و ثبت درخواست، پرداخت فیش‌های بانکی، تنظیم طرح توجیهی و انجام استعلام از سازمان‌های مربوطه مانند سازمان محیط زیست و شهرداری الزامی است.

محدوده جغرافیایی مجاز برای اخذ مجوز کارگاه تولیدی به چه صورتی است؟

توجه داشته باشید که اخذ مجوز کارگاه تولیدی تنها برای محصولاتی که در یک گروه آیسیک ICIK می‌باشند، امکان پذیر است. به عنوان مثال، شما نمی‌توانید برای تولید لوازم آرایشی و الکترونیکی یک جواز واحد دریافت نمایید.

متقاضیان پس از اخذ جواز، می‌توانند یک معرفی‌نامه برای انتخاب شهرک صنعتی انتخاب کنند. جواز تاسیس، قابل انتقال به غیر بوده و می‌توان آن را به شخص دیگر انتقال داد.

مدت زمان لازم برای دریافت مجوز کارگاه تولیدی، میان دو هفته تا شصت روز و با توجه به نوع کسب و کار متغیر خواهد بود. سن بالای 20 سال، داشتن تابعیت ایرانی، کارت پایان خدمت یا معافیت، از شرایط اخذ مجوز کارگاه تولیدی می‌باشند. یکی از شروط مورد نیاز برای ثبت برند نیز، اخذ مجوز فعالیت از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط با فعالیت تولیدی است.

پرسش‌های متداول در مورد اخذ مجوز کارگاه تولیدی

اخذ مجوز کارگاه تولیدی برای چه محصولاتی امکان پذیر است؟

اخذ جواز کسب برای کارگاه تولیدی تنها برای محصولاتی که در یک گروه آیسیک ICIK می‌باشند، امکان پذیر است. به عنوان مثال، شما نمی‌توانید برای تولید لوازم آرایشی و الکترونیکی یک جواز واحد دریافت نمایید.

آیا می‌توان جواز تاسیس را به شخص دیگری انتقال داد؟

بله، جواز تاسیس، قابل انتقال به غیر بوده و می‌توان آن را به شخص دیگر انتقال داد.